Emas sebagai penyimpan sebenar nilai kekayaan

Tips membeli dan menyimpan emas



Buy gold bars and coins instead of jewelry for investment. You may not get a good price for jewelry because of making and processing charges involved in it.

Look for hallmark or BIS sign on gold bars and coins. It is a sign of quality and purity.

Buy physical gold only from a well-known dealer or bank.

Gold should be viewed as a long-term investment.

Gold investors should not be "buy today and hope to make money tomorrow".

Gold should be seen as a store of value and insurance for your portfolio. When you buy insurance, you are not expecting to die tomorrow.


=================================================================================

Berminat untuk menjadi Dealer. PG?...hubungi saya khairul (+6012-989 7399) insya Allah saya akan bantu dari A - Z ...
===============================================================================

Promosi Dealer RM20,000.00

Pada hari Rabu 27 Okt 2010, Public Fine Gold International melanjutkan lagi promosi Dealer 20K.



Promosi ini dilanjutkan untuk tempoh 2 bulan lagi iaitu sehingga penghujung Disember 2010. Jadi, kepada sesiapa yang pernah menyimpan hajat untuk menjadi Peniaga Emas Public Gold, anda boleh hubungi saya @012-9897 399. Emas adalah sesuai untuk dibeli pada setiap masa dan sejarah harga emas tpada ahun lepas meningkat sehingga 37% dan pada tahun ini, harga emas telah meningkat lagi sehingga menghampiri 30%

Kenapa Perlu Rebut Peluang Ini?

Seperti yang telah saya jelaskan sebelum ini...Fahami ini betul2 sebelum membuat tafsiran. Modal 20k tu bukannya anda bayar tanpa mendapat apa2, tetapi anda akan dapat emas yang juga bernilai 20k. Tidak seperti kebiasaannya untuk menjadi Dealer anda perlu membeli set yang saya sebutkan di atas, tetapi kali ini anda cuma perlu membuat pilihan emas jenis apa yang anda mahukan, asalkan nilainya sampai atau lebih daripada 20k, secara automatiknya anda telah bergelar Dealer Public Gold yang sah! So, di mana kerugian anda? Ingat, Public Gold menjamin ketulenan emasnya. Dan emas yang dikeluarkan cuma jenis 999 dan 916. Jadi anda tak perlu risau jika selepas anda dapat emas tu, tiba Public Gold tutup kedai (hehe..katakanla ye). Andai terjadi macam ni, anda tak perlu susah payah pergi cari Public Gold, sebab emas anda yang bernilai 20k itu masih berada di tangan anda dan ianya diterima di mana-mana sahaja kedai emas. Kedai emas mana yang tak mahu beli emas kedai lain?

Public Gold memberi peluang untuk anda menjual emas keluaran mereka sendiri. Setiap jualan yang anda buat, anda akan mendapat komisen sebanyak 1.5%. Menarik bukan? Di samping boleh meniaga dan meraih komisen, anda sebenarnya mempunyai peluang untuk membuat keuntungan sehingga hampir 6% dari hasil jualan. Sebarang persoalan boleh lah hubungi saya.

Assalamualaikum warahmatullah dan salam sejahtera. Harap kita semua sihat sejahtera dan berada di dalam rahmat Allah sentiasa.

Sebenarnya sudah hampir setahun perkara yang sangat mengembirakan telah diwar-warkan dan saya ingin berkongsi bersama anda semua terutama bagi peminat, pelabur dan penyimpan emas (gold bullion/wafers collectors).

Public Gold menawarkan peluang perniagaan kepada individu untuk menjadi agen mereka dengan modal yang sangat berpatutan iaitu nilaian dalam kurang lebih 250g emas sahaja (RM20,000.00) bergantung kepada harga emas semasa.

Saya berpendapat peluang yang ditawarkan ini adalah sangat menarik dan perlu direbut secepat mungkin.

Imbasan kembali tentang Public Gold.

Pada 4 November 2008, Public Gold telah menawarkan peluang kepada individu, syarikat dan koperasi untuk menjadi agen mereka.

Namun modal yang diperlukan adalah tinggi, sekitar RM250,000. Jadi ia sedikit sebanyak menjadi halangan kepada mereka yang berminat untuk menceburi business emas ini, walaupun ianya adalah perniagaan yang menguntungkan.

Sekarang modal agen hanyalah RM20,000.

Public Gold telah membuka peluang menjadi agen kepada mereka yang berminat dengan modal yang minima. Sekarang, dengan modal RM20,000.00 anda sudah boleh menjadi agen Public Gold dan boleh mulakan perniagaan emas anda sendiri. RM20,000.00 tersebut adalah untuk belian stok emas 999.9 (starter kit - seperti gambar sebelah kiri ni) Public Gold, contohnya gold wafer 100 gram, gold wafer50 gram, gold wafer 20 gram dan dinar emas 916 (1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar).





Pada pendapat saya modal tersebut adalah sangat berpatutan bagi business emas ini. Satu peluang keemasan yang perlu direbut segera.

Dengan menjadi agen Public Gold anda boleh membeli dan menjual produk-produk keluaran Public Gold seperti:

Gold wafer 20 gram

Gold wafer 50 gram

Gold wafer 100 gram

Gold Coin 50 gram

Dinar Emas (1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar)



Kesemua produk Public Gold adalah untuk pelaburan emas, senang dijual dan perbezaan antara harga belian/jualan lebih rendah. Very hot item



Gold Bar 20 gram, 50 gram dan gold coin 50 gram


1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar Emas 916 (22K)

Kebaikan menjadi agen Public Gold.

1. Produk Public Gold sangat mudah untuk dijual. Ini kerana Public Gold menjual emas pelaburan dengan harga yang lebih rendah berbanding harga di kedai emas. Perbezaan diantara harga belian dan jualan adalah sangat kecil iaitu di sekitar 5% - 6% sahaja berbanding dengan kedai-kedai emas diantara 10% - 18%.

2. Gold bar Public Gold tetap diterima walaupun tercalar, bengkok, kemek asalkan beratnya tetap sama (tidak berubah). Jadi, peace of mind kepada pembeli emas Public Gold ni.

3. Stok yang sentiasa ada. Walau harga emas naik atau turun, kita tetap boleh order daripada Public Gold. Tidak pernah mereka cakap stok tak ada. Stok sentiasa ada.

4. Agen diberi pamplet secara percuma oleh syarikat PG. Jadi senang untuk kita buat promosi.



Dengan pamplet, Senang sikit nak promote.

Target Jualan Bulanan.

Bagi agen yang baru dilantik, terdapat target jualan bulanan iaitu RM20,000 sebulan. Ini adalah untuk memastikan agen-agen yang dilantik memberikan komitmen di dalam business ini, bukan semata-mata hendak membeli emas dengan harga diskaun. Bagi saya, sales RM20,000 sebulan memang mudah untuk tercapai jika berusaha lebih sedikit, yang penting kesungguhan dan minat yang mendalam perlu ada dalam diri agen masing-masing

Kesimpulan.

Ini adalah satu peluang keemasan yang terbaik. Jika anda mempunyai modal RM20,000.00 dan juga berkeinginan untuk mencari peluang perniagaan yang menguntungkan, maka menjadi agen Public Gold merupakan pilihan yang terbaik. Bukan sekadar mendapat keuntungan, malahan menyediakan ruang dan peluang bagi kita untuk berkongsi ilmu berkenaan kepentingan emas dengan masyarakat di luar sana. Kita beroleh keuntungan, mereka beroleh manfa'at dari ilmu yang kita berikan, sama-sama mendapat keuntungan dan manfa'at.

Jika berminat,
Hubungi saya Khairul Annuar Ismail (PG000203) nuar96@yahoo.com

Jika anda berminat untuk menjadi agen Public Gold walaupun anda tidak dapat menyediakan modal sebanyak RM20,000.00, anda boleh menghubungi saya dengan menghantar pertanyaan ke email nuar96@gmail.com ataupun letakkan di bahagian komen atau call me@++6012.9897.399. Saya amat berbesar hati sekiranya dapat membantu anda menjadi usahawan emas yang berjaya.

Apa tunggu lagi, rebutlah peluang ini sekarang!



Thursday, August 20, 2009

10 Rules of Multiplying Personal Wealth

Rule 1: Be systematic, unemotional and diversified

This is the very first rule we touch on right from the beginning. There's a popular bumper sticker that says, "I'm spending my grandkids' inheritance."

That whole idea just frustrates me. In some ways, our society's personality is such that if we can spend our money before we die, we've lived a great life. But you can't do that.

Rule 2: Never spend principal

That's the second rule. Inflation has gone above 10 per cent in the US economy five times, and I'd bet you it will happen again.

Rule 3: Never borrow money to buy a depreciating asset

Almost everybody does this at some point. But as soon as possible, and definitely by retirement, you have to get back to a cash basis.

How many people know what a $30,000 car bought on credit costs them at age 25? In retirement dollars, at age 65 and assuming a hypothetical 10 per cent return, that financed car could cost as much as $11,314 a month in potential income. Forever!

So, do you or your children understand what an "investment" in a car really costs you? Yes, I know we all buy cars. But try to imagine what would happen if I got every 25-year-old to forgo just one car purchase and invest that same amount of money in their long-term retirement goals. What a huge difference that could make to their choices at retirement!

Rule 4: Never save money in a spending account

Keep separate bank accounts for saving and spending. You have to save in savings accounts. If you truly want those savings to grow, use an account that helps you leave the money at work, rather than a "slush fund" that's easy to dip into.

People tell me they are saving $545 a month in an account. Yet when I ask them how much they have accumulated after seven years of doing this, their answer is often $1,123 because they spend out of that same account.

It is not a save-to-save account -- it's a save-to-spend account! If you know you're not naturally a disciplined saver, make it harder to get at the money. You'll be doing yourself a favor in the long run.

Rule 5: Use half, save half

Every time you pay off a debt, get a pay raise, get a bonus, or have any excess cash, have fun with half the money, and put the other half toward your long-term goals.

This is one of the best rules, especially for younger people. By following this rule consistently, in ten years, most people are amazed at how much they can save.

Whether you save or not has nothing to do with how much money you make. Either you save or you don't. It's a habit. Make a habit of investing half of any windfall, big or small, right off the top.

Rule 6: Always use matching money

For example, your employer's 401(k) matching program (in India, the employer's matching Providend Fund Contribution, for example).

Do whatever you must to take advantage of matched contributions in a retirement plan. You can't afford not to take the free money.

Hypothetically speaking, if you invest $100 take-home pay in a taxable investment (25 per cent tax on growth) at an assumed 10 per cent return, you would potentially have $135,586 in 30 years (sales charges and fees not included).

If you put the same $100 into your 401(k) that is 100 per cent matched, now you have $150 a month saved because of the tax savings.

Meanwhile your boss adds $150 because of the match -- and it grows tax-deferred, too! Using the same hypothetical return scenario, we have $683,797 to live on -- five times as much wealth with the same work.

Sometimes being smart with our money is a phenomenal advantage. This is a classic example of where investor behavior, not investment performance, makes a huge difference in your long-term wealth potential. You can hate your boss, or plan to quit, but you must take advantage of the matched money.

Rule 7: Do not spend more than you make

This should seem painfully obvious, but people often have no idea how much they're really spending and what relationship that has to how much they make.

In making a budget people often cannot account for 30 per cent of the money they earn and where it goes.

If you are just a little more vigilant, you can significantly enhance your long-term ability to reach your goals.

A budget doesn't happen by accident; it takes practice and is an ever-changing tool in our financial planning. Practice makes perfect. Although "perfect" is never the ideal word for a budget, it does have more meaning and usefulness the longer we practice its use.

Rule 8: Never leave undivided real property to joint beneficiaries

Lots of things are more important than money. Family is probably at the top of the list. If you want a vicious family feud on your hands, breaking this rule would be a great place to start.

Imagine a farm that gets left to four sons: One has farmed it for 20 years; one is an environmentalist and wants it to be a park; one is broke and needs money; and one could not care less about it. Who will get wealthy from this plan? The attorneys. And the kids and grand-kids will probably hate each other forever.

Remember that 'equal', 'equitable', and 'fair' are three different words with three totally different meanings.

Rule 9: Never name co-trustees or co-executors of your estate

This one goes right along with the undivided property rule above. Next to poor planning, litigation can be the biggest financial drain on an estate.

Minimize the number of trusted decision-makers, and you'll reduce your chances for litigation. What's more, the entire process will be easier and more efficient with one decision-maker.

Rule 10: Above all --

Be happy with what you have, and it will lead to both unbelievable financial success and personal (not mere financial) wealth!


1 comments:

Xunpheriz on September 15, 2009 at 8:30 AM said...

I like 5th tips..Thanx..I'm enjoying read this post!

Post a Comment

 

Where you from

Who's online

Tips Pelaburan Emas | Gold Investment Tips